8/23/08

Ο Σιδηρόδρομος παρουσιάζει από τη φύση του 2 θανάσιμα μειονεκτήματα για τις νεοελλαδικές συνθηκες:

1. Είναι το πιο ευάλωτο θυμα της ενδημικης διαφθορας. Τά υπόλοιπα δίκτυα κοινης ωφελείας είναι αναντικατάστατα (τηλεφωνίας, ηλεκτροδοτήσεως, υδροδοτήσεως κ.λπ.). Αρα, οσο και αν επιβαρύνει η διαφθορά το κόστος χρήσεώς τους, ο χρήστης είναι captive και είναι καταδικασμένος να τά πληρώνει. Εις αντικατάστασιν του σιδηροδρόμου όμως υπάρχει η ευκολη λύση των ιδιωτικων αυτοκινήτων (επιβατικων τε και φορτηγων). Αρα ο Σιδηρόδρομος είναι μία αγελάδα, η οποία θα ψοφήσει νομοτελειακά πολύ πρίν το υπερκόστος της διαφθορας τον καταστήσει ακριβότερο της αυτοκίνησης, διότι η τελευταία προσφέρει στους χρηστες και την επιπρόσθετη διευκόλυνση του πόρτα-πόρτα. Στην Ελλάδα εχει ηδη ψοφήσει συγκοινωνιακά, απλως κάποιοι κουνανε παραπλανητικά το πτωμα του (όπως στη μαύρη κωμωδία «Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι») με τη μορφή αμαξοστοιχιων κυκλοφορουσων ασκόπως προκειμένου να εξακολουθήσουν να τρωνε και από τη χρηματοδότηση του πτώματος. Τά διεφθαρμένα μεγαλοστελέχη συνειδητά τον σκότωσαν, και ευελπιστουν να συνεχίσουν βεβαίως την «θεάρεστο» δράση τους σε αλλους, εξωσιδηροδρομικούς τομεις όταν το πτωμα γίνει αντιληπτό και εγκαταλειφθει εντελως

2. Αξίζει περισσότερο νεκρός παρά ζωντανός λόγω του τεράστιου real estate. Να υπενθυμίσομε ότι στη διεφθαρμένη Ανατολική Ευρώπη και Λατινική Αμερική, τοπικοί αρχοντες-μαφιόζοι προσπαθουν να καταργήσουν και να πουλήσουν γραμμές ΕΠΙΚΕΡΔΕΙΣ ως οικόπεδα, απλα διότι το λειτουργικό περίσσευμά των υπολείπεται πολύ της αξίας τους ως οικόπεδα. Ειδατε πως πάει να αποχαρακτηρίσει τον Δυτικό Προαστιακό ο βουλευτής Αττικης Οικονόμου.

Οι εθνικές οικονομίες, το περιβαλλον και ο τρόπος ζωης μας εχουν να πληρώσουν βαρεις περαιτέρω φόρους στους επιτήδειους, ακόμη δεν εχουμε δει τίποτε!
Το Δίκτυο Οργανώσεων για τήν Υπεράσπιση των Σιδηροδρομικων Πόρων (Δ.Υ.Σ.Π.) πρέπει να λάβει υπ’οψη του αυτή την πραγματικότητα και να σφυρηλατήσει και σε διεθνές επίπεδο στρατηγικές συμμαχίες.

Κατ’αρχήν πρέπει να επιβληθει ένα πάγωμα σε οποιοδήποτε αποχαρακτηρισμό και εκποίηση σιδηροδρομικων εγκαταστάσεων & σιδηροδρομικου υλικου, πέραν καταστραφέντος ανεπανόρθωτα τοιούτου από ατυχήματα κ.λπ. Ακόμη και εν εξελίξει εκποιήσεις να σταματήσουν αμεσα.

Υ.Γ. 1 Μπαγάσα Τρικούπη τι μας εκανες! Εστησες ένα σιδηροδρομικό σύστημα σε μία χώρα πού δεν της αξιζε και τρέχουμε τώρα πανικόβλητοι μπας και το διασώσουμε.
Υ.Γ. 2 Απολαυστε τίς διελεύσεις σας οσο μπορειτε! Bernie may be dead, but he's still the life of the party!

Post a Comment